Google Webmaster Nedir – Google Webmaster Ayarları

Google Webmaster Nedir – Google Webmaster Ayarları

Google'un sitenizi nasıl gördüğünü herzaman merak ettiniz. Google yaptığınız hataları ortaya çıkarmak ,size dogru yolu göstermek ve bir siteninizin görünürlüğünü artırmak için Google Webmaster Tool (Google Web Yöneticisi Araçları) u piyasaya sürdü.
Web Yöneticisi Araçları kullanmaya başlamadan önce, tabii ki, etkin bir Google Hesabınız olması gerekir. Eğer bir hesabınız var ise Google Webmaster Tool u direk kullanmaya başlayabilirsiniz.

Doğrulama
Kontrolü sizde olan sitenizi Google Web Araçlarına eklemelisiniz. Eklemek için sitenizin kontrölünü sizde olduğunu doğrulamalısınız. Bunun için en kolay ve hızlı yol meta etiketini Head bölümüne yapıştırmanızdır.

Genel Bakış
Web sitenizi doğruladıktan sonra web sitenizin profiline erişebilirsiniz. Bunu yapmak için, Yönet e tıklayın , sitenizi ekleyin daha sonra “Genel Bakış” ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekran yüksek düzeyde sitenizdeki en önemli bilgilerin detaylarını yanı sıra özel Webmaster Araçları bağlantılarını içerir.

Tanılama – Diagnostics
Tanılama araçları Google’ın normal tarama oturumlarının karşılaştığı hatalar hakkında ipuçları gösterir. Diğer bir deyişle, GoogleBot sitenize aracılığıyla geldi ve bazı 404 hataları, bir robots.txt dışlandı sayfaları veya diğer hataları bulursa … Bütün bu hataları size Webmaster Tools da gösterir.

HTTP hataları
Bulunamadı hataları
URL’ler takip değil
Robots.txt tarafından kısıtlanan URL’ler
URL’ler zaman aşımına uğradı
Erişilemeyen URL’ler
Açıkçası, Google mümkün olduğunca az hatalarla isteyeceksiniz. Bu nedenle, herhangi bir sorun var mı diye emin olmak için sık sık bu raporları kontrol etmelisiniz.

Istatistik – Statistics
Istatistiksel veriler site sahipleri için altın madeni gibidir. Her bir rapor hatalarızı görüp düzelteceginiz mükemmel bir yol göstericidir.

En Iyi Arama Sorguları – Top Search Queries – Trafik
En iyi arama sorgular raporunda kimlerinin Google Arama Motorunda sitenizi aradığını, hangi sayfalarınızın en çok tıklandığını, sitenizde kullandığınız kelimelerin hangilerinin en çok arandığını görürsünüz.

Googlebot’un Gördükleri
Kimlerin sitenize link verdiğini, kendi iç sayfa linklerinizi en ayrıntılı şekilde görebilirsiniz .

Google Sitemaps – Site Haritaları
Google Sitemaps, Web Yöneticisi Araçları başlangıçta sitemaps etrafında inşa edilmiştir. Burada sitenizdeki tüm sayfaları XML tabanlı sitemap dosyasını yükleyebilir ve yönetebilirsiniz. Bu XML dosyalarını kullanarak, Google a hangi sayfalarınızı indexlemesi için yol göstermiş olursunuz. Yani Google yardımcı olmuş olursunuz.

Araçlar – Tools
Webmaster Araçları alandır.

Robots.txt dosyası analizi
Sitenizin robot.txt dosyasını burada kontrol edebilirsiniz. Eğer Robts.txt dosyası hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz kurcalamanızı öneririm. Yoksa arama motorlarında büyük düşüşler yaşıyabilirsiniz.

Yapılandırma Menusu
Ayarlar kısmından
-hedef aldığınız coğrafi bölgeyi seçebilirsiniz
-sitenizin url sinin nasıl görünteleneceğini
-tarama hızı ayarlarını değiştirebilirsiniz

Site bağlantıları kısmından
-Google da sıralamasını düşürmek istediğiniz sayfaları Google a bildirebilirsiniz

Url Parametreleri
Bu özelliği yalnızca parametrelerin nasıl çalıştığından eminseniz kullanın. Yanlış bir şekilde hariç tutulan URL’ler çok sayıda sayfanın aramada görünmemesine neden olabilir.

Sağlık
Tarma hataları, tarama istatistiklerini ve engellenen url leriniz görüntüleyebilirsiniz

Google gibi getir
Sayfalarınızı Google kendiniz indexleyebilirsiniz.

Kötü Niyetli Yazılım
Sitenizde kötü niyetli bir yazılım olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Yapılandırılmış Veri – Rich Snippets Tools
Sitenizde yapılandırılmış bir veri olup olmadığını görürsünüz.